Blog

This is Bacău: oameni frumoși care ajută

5 februarie 2016 0 comentarii This is Bacău: oameni frumoși care ajută

 

Uneori te uiți în jur a bucurie și îți vine să exclami: „Da! This is Bacău! E Bacăul nostru, cu oameni frumoși, cu locuri minunate, cu sentimentul acela confortabil de acasă”. Pentru că sunt și aici suficiente lucruri de admirat și mulți oameni cărora le pasă de orașul în care trăiesc și, implicit de comunitatea în mijlocul căreia își desfășoară activitatea zi de zi.

Când pornești la drum lung, nu știi exact dacă pașii te vor duce spre destinația aleasă sau dacă nu cumva va fi nevoie de a schimba, din mers, traseul. Dar speri să găsești pe parcurs măcar voci prietenoase și vorbe de încurajare. Proiectul nostru, Ajuta.eu, nu este deloc simplu. Să ajuți oamenii care au nevoie de acest lucru se dovedește adesea un demers obositor și cu destule piedici. Se întâmplă ca în loc de „cu ce te pot ajuta” să primești un „nu cred că vei reuși”, dar parcă tocmai aceste lucruri ar trebui să te determine să lupți și mai mult pentru a răzbate.

Iar când crezi că te-ai afundat și că nu reușești să vezi soluția pentru a merge înainte, de undeva apare o nesperată mână, întinzându-se să te ajute. Cineva te privește, te ascultă și îți spune: „Facem, cum să nu facem! Se rezolvă.” E momentul acela când simți că speranța reînflorește și că tot ce părea imposibil de făcut începe să prindă contur.

Mai întâi am pus țara la cale: cum să arătăm lumii ce vrem să facem de fapt? Cum să-i facem să înțeleagă că fără sprijinul lor, aceste suflete vor duce o bătălie mult mai grea cu destinul? Ce mod de a spune mai multe despre poveștile triste decât prin imagini? Imagini care au surprins fărâme de existență umană, povești fără cuvinte, vieți fără perspective.

Imagini care mi-au adus aminte că fotografia este cu adevărat o artă, mai ales dacă aparatul se află în mâinile celui care știe ce să facă cu el. Iar ceea ce am găsit răsfoind Lucian Mușet Photography mi-a arătat că dincolo de tehnologie există o viziune asupra vieții, asupra detaliilor pe care numai ochiul priceput le poate observa.

Nu am văzut o familie care are nevoie de ajutor, ci am văzut ochi strălucind de bucuria de a fi primit un dar. Nu am văzut disperare, ci hotărârea de a lupta permanent pentru a depăși toate obstacolele. Am văzut gesturi și priviri care spun mai mult decât orice cuvânt:

Apoi a urmat filmul, marca This is Bacău by Daniel Parascan. Un film cât se poate de real, chiar dacă pare desprins din poveștile despre fetița cu chibrituri. Atenția pentru detalii, răbdarea, preocuparea pentru a reda cu fidelitate un sentiment, au avut un rezultat extraordinar!

Mulțumim pentru faptul că ați ales să sprijiniți o idee, o cauză, un vis. Din aceeași dragoste pentru oameni!

Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicata

Acest articol are 0 comentarii