Ovidenia

Mai întâi de toate, este important să fii om!

A fi om înseamnă a fi atent și la cei din jurul nostru. Uneori ne costă foarte puțin să-i ajutăm pe ceilalți, trebuie doar să vrem și să deschidem ochii. Asociaţia Creştină de Caritate şi Ajutor “Ovidenia Bacău 2005” a fost fondată în anul 2005, la iniţiativa Preotului Ovidiu Radu, de către un grup de creştini preocupaţi de nevoile sociale existente la nivelul municipiului Bacău. Asociația a venit ca rezultat al conștientizării că mereu vor exista persoane care nu se pot integra în societate din motive economice, fizice, psihice sau care țin de sfera socială, și că, fără ajutor specializat, aceste persoane nu au nicio șansă de a supraviețui decent. Ovidenia a gândit acest ajutor sub forma unor servicii sociale diversificate, adaptate nevoilor comunității băcăuane. Din anul 2007, Asociația Creștină de Caritate și Ajutor “Ovidenia Bacău 2005″  este acreditată ca furnizor de servicii sociale și oferă:

  1. consiliere, informare și sprijin
  2. consiliere psihologică
  3. consiliere socială
  4. sprijin de urgență în vederea reducerii efectelor situațiilor de criză

Consilieri, psihologi, juriști, preoți și voluntari sprijină persoanele dezavantajate, oferindu-le acces la aceste servicii, ajutor și sprijin individualizat pentru situațiile specifice în care se regăsesc. Fie că este vorba despre copii, despre bătrâni, despre tineri fără loc de muncă sau persoane cu dizabilități, misiunea declarată a organizației este de a-i ajuta, pe fiecare în parte, să-și recâștige locul în societate. Acest lucru se realizează cu în parteneriat și cooperare cu celelate instituții care, la nivel județean, au aceleași obiective.

Asociația Creștină de Caritate și Ajutor “Ovidenia Bacău 2005″ a derulat o serie de proiecte, a inițiat programe cu caracter social sau a organizat evenimente caritabile. De la an la an, acestea au implicat și mai mulți factori, deschizând porțile unui număr impresionant de beneficiari.