Blog

Lupta pentru supraviețuire – Valerian Salca

18 ianuarie 2016 0 comentarii

Update 31.01.2016

Domnul Salca a contactat telefonic echipa Ajută.eu pentru a ne aduce la cunoștință că a găsit suficient sprijin în rândul rudelor, hotărând să retragă cazul dumnealui de pe platforma noastră. Astfel, oamenii cu suflet mare vor putea să-și îndrepte gândul bun către alte cazuri prezentate, pentru a le putea da o mână de ajutor.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Uneori, oricât de mult te-ai strădui să-ți croiești un drum și să-l urmezi pentru a fi fericit, se întâmplă să se năruie totul în doar câteva luni. Despre Valerian am aflat de la un om cu suflet mare care participase la o campanie de ajutor pentru bărbatul căruia destinul îi joacă tot felul de feste. Am aflat că se găsește într-o situație disperată și că singura lui speranță sunt oamenii. Apoi am descoperit mai multe într-un articol de ziar care a și încercat să popularizeze cazul său pentru a găsi soluțiile potrivite.

Valerian – omul cu o inimă mare

Poveștile de dragoste sunt mereu surprinzătoare. A cunoscut-o pe Carmen și a iubit-o atât de mult, încât a acceptat-o în viața lui cu tot cu fetița ei de șapte luni, Georgiana. Chiar dacă relația lor a cunoscut tot felul de urcușuri și coborâșuri, au știut că vor fi fericiți. După trei ani s-au căsătorit și apoi s-a născut Luca. Nu le-a lipsit nimic, aveau suficienți bani cât să trăiască decent, aveau doi copii frumoși si sănătoși și un acoperiș deasupra capului: apartamentul socrilor. Au investit în el pentru că soacra i-a asigurat că „pentru ei fac”. Nu s-a gândit niciodată că viața lor ar putea arăta altfel! Dar iată că nu știm niciodată cum cad zarurile! Și se pare că pentru Carmen și Valerian, ele nu au indicat un număr norocos. O banală aluniță de pe braț s-a transformat într-un coșmar. Carmen s-a îmbolnăvit de cancer și a murit în numai 6 luni!

O inimă bolnavă…

La figurat, dar mai ales la propriu. Șocul de a o pierde pe Carmen a fost dublat de disputa cu soacra, care l-a alungat din casă, cu tot cu copil. Pe Georgiana a luat-o sub tutela ei, iar acum a plecat cu ea în Norvegia. Valerian a rămas să se lupte singur cu greutățile, cărora a reușit să le țină piept o vreme. Munca, oboseala, dorul de Carmen, suferința cauzată de nedreptăți, imposibilitatea de a găsi un suflet care să-l înțeleagă, toate acestea au apăsat mult prea greu asupra unei biete inimi îndurerate. Și a cedat. Stresul și supărarea au slăbit inima lui Valerian, lăsând-o vulnerabilă în fața infecțiilor. După câteva zile cu febră și stări de slăbiciune, a ajuns la spital cu salvarea. Îi luna iulie a fost operat pe cord deschis. Urmarea?

  • nu poate face niciun fel de efort fizic
  • a pierdut locul de muncă, devenind inapt
  • a rămas fără salariu, nici măcar nu a luat toți banii pe concediul medical
  • trebuie să chetuiască pe medicamente și pe următoarele intervenții chirugicale
  • trebuie să găsească o cale să-l întrețină pe Luca

Soluții? 

În urma apelului disperat, oamenii i-au sărit în ajutor. Un vecin din scara unde locuise cu soacra, l-a lăsat să stea în apartamentul lui, măcar până trece iarna. Nu știe cât va dura acest lucru și nici cum va reuși să obțină alte venituri decât ajutorul social, alocația și pensia de urmaș a lui Luca. În total, aproape 500 de lei. În urma campaniei din presă, lumea a venit să-i aducă alimente, haine și chiar bani. Deocamdată nu se poate întoarce la muncă, dar speră că după operații va putea duce o viață proape de normalitate. Până atunci, însă, ar fi nevoie de sprijinul oamenilor cu suflet mare.

Dacă doriți să-i ajutați pe Valerian și pe Luca, puteți dona alimente, haine sau alte bunuri AICI.

 

Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicata

Acest articol are 0 comentarii