Întrebări Frecvente

 • Cu ce se ocupă platforma Ajuta.eu?

  Platforma este, de fapt, o interfață. Noi punem în legătură oamenii care au o situație materială precară și pe cei care doresc să doneze diverse obiecte sau produse alimentare. Intenția este de a face cunoscute cazurile sociale și de a identifica soluții temporare sau de durată. În același timp, vrem să-i ajutăm pe donatori, spre a redirecționa obiectele pe care nu le mai folosesc.

 • Cum donez?

  Intri pagina de prezentare a platformei Ajuta.eu - „Acasă”. Din meniul din dreapta sus, selectează submeniul „Cum funcționează”, ramura „Cum poți dona” și vei găsi acolo toți pașii de parcurs pentru a putea efectua o donație. Dacă întâmpini dificultăți, nu ezita să ne contactezi la office@ajuta.eu.

 • Cum știu că obiectele pe care le-am donat ajung la cei care au cu adevărat nevoie de ele?

  În „Termeni și condiții”, se precizează faptul că „fiecare caz/situație social/ă va fi verificată în minim 2 (două) zile lucrătoare de către o echipă specializată a Administratorului site-ului, în vederea identificării situațiilor/cazurilor reale și a Beneficiarilor lucrurilor/bunurilor donate.” Astfel, ne asigurăm că obiectele donate ajung la destinatarii lor.

 • Cum pot face cunoscut un caz social?

  Intri pagina de prezentare a platformei Ajuta.eu - „Acasă”. Din meniul din dreapta sus, selectează submeniul „Cum funcționează”, ramura „Cum poți face cunoscut cazul tău” și vei găsi acolo toți pașii de parcurs pentru a ne putea aduce la cunoștință un caz social. Desigur, am luat în calcul și faptul că posibilii beneficiari, având o situație precară, nu vor avea acces la un calculator sau la internet. De aceea, activitatea platformei se face în parteneriat cu instituțiile abilitate să semnaleze cazurile sociale. De asemenea, cazurile pot fi semnalate de oricine intră în contact, întâmplător sau nu, cu astfel de situații, ele urmând a fi verificate în cel mult 2 (două) zile de la înscrierea lor pe platformă.

 • Pot dona bani pe platformă?

  Platforma se ocupă exclusiv de bunuri donate, obiecte, alimente sau haine. Dacă, totuși, doriți să donați bani, puteți opta pentru varianta „Adoptă un caz” și, în funcție de nevoile identificate, să utilizați resursele financiare de care dispuneți.

 • Unde se pot depozita obiectele din donații?

  Ajuta.eu este o platformă online, așadar, un spațiu virtual, al cărei scop principal este intermedierea schimbului de bunuri între donatori și destinatari. În „Termeni și condiții” se precizează că donatorul își asumă transportul obiectelor către beneficiar.

Nu ai gasit raspunsul pe care-l cautai? Contactează-ne!