Blog

Generozitatea se naște din mâini anonime

22 februarie 2016 0 comentarii Generozitatea se naște din mâini anonime

Generozitatea este pentru unii cartea de vizită, în timp ce alții aleg să-și intersecteze discret căile existenței cu cei care au nevoie de ajutorul lor. Uneori, acest ajutor apare ca o surpriză fantastică și la momentul oportun.

Oamenii buni atrag energii pozitive. Povestea Brândușei Negurici a impresionat pe mulți dintre cei care au citit-o sau care au fost martori – întâmplător sau nu – la experiența lor de viață. Doi oameni simpli, a căror viață nu a fost deloc ușoară, au refuzat să-și abandoneze copiii și au luptat împreună cu greutățile. Salariul lui Alin, ajutorul social și alocațiile copiilor nu sunt niciodată de ajuns, mai ales când sunt atâtea lucruri necesare pentru a satisface nevoile primare ale fiecrui membru al familiei. Brândușa și Alin își iubesc nemăsurat copiii și tot ceea ce fac îi au în centru pe Denisa, Cosmin, Alesia. Ana și Maria. Tatăl muncește în fiecare zi, chiar și în weekend, în timp ce mama, cu destule probleme de sănătate și ea, gătește, spală, îi duce la școală pe fiecare dintre ei și are grijă să nu le lipsească nimic.

Însă oamenilor buni li se întâmplă lucruri frumoase, iar familiei Negurici șansa le-a surâs de nenumărate ori. Generozitatea oamenilor i-a schimbat în bine. Mai întâi, cei de la DGASPC Bacău le-au oferit sprijinul, impresionați atât de lupta pe care au dus-o cu viața, cât și de grija pentru cei cinci copii. Apoi alți oameni li s-au alăturat, oferindu-le sprijin, sfaturi sau măcar o vorbă bună.

Platforma Ajuta.eu a fost poarta deschisă spre alți oameni cu suflet, cărora le-am arătat că ei merită atenția și sprijinul lor. Iar acest sprijin nu a întârziat. Un om deosebit care dorește, însă, a rămâne anonim, le-a dăruit fără ezitare obiectele de care aveau atâta nevoie. Alin și Brândușa au primit un frigider și o mașină de spălat noi. De asemenea, același om minunat i-a ajutat să-i cumpere Denisei pantofi sport pentru școală, să pltească datoriile la întreținere și să cumpere alimente pentru o perioadă mai mare de timp.

 

 

 

Familia Negurici s-a bucurat apoi de generozitatea Asociației Ovidenia. Cu programul „Masa Bucuriei” în parteneriat cu Carrefour, Brândușa și familia ei a primit alimente și produse igienico-sanitare.

Iată o nouă misiune îndeplinită cu succes cu ajutorul oamenilor care nu au ezitat să-și manifeste generozitatea față de semenii lor. Vă mulțumim!

Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicata

Acest articol are 0 comentarii