Despre noi

Ce înseamnă Ajuta.eu 

Uneori lumea pare că se împarte în două. Pe de o parte, cei cu care soarta a fost mai puțin generoasă, care își găsesc cu greu un sprijin moral, financiar sau social, indiferent câte eforturi ar face în această direcție. De cealaltă parte, se află oameni cu un trai liniștit, cu alte griji și preocupări decât aceea a supraviețuirii zilnice, oameni cu suflet care nu s-ar da niciodată înapoi de la a întinde o mână de ajutor.

Ți s-a întâmplat și ție să ai în casă lucruri care nu-ți mai folosesc, nu-i așa ? Fie ți-ai redecorat apartamentul și a trebuit să schimbi perdelele, o piesă de mobilier sau un covor, fie copiii au crescut și nu mai au nevoie de jucării sau de ghiozdanul cu care au mers la școală. Sunt, poate, haine care nu-ți mai vin sau nu-ți mai plac, dar sunt încă într-o stare foarte bună. Poate ai câteva cărți care ar putea fi răsfoite de alți ochi și ar putea deschide și alte minți. Câte lucruri de care nu mai avem nevoie stau uitate într-un dulap sau ocupă un spațiu pe care am putea să-l folosim în alt mod! Ți-ar fi mai ușor dacă ai putea să le donezi cuiva care are mai multă nevoie de ele decât tine, dar poate nu știi cum ai putea să faci asta.

De fapt, aceasta este ideea de la care a pornit platforma Ajuta.eu !

Este un spațiu virtual care conectează oameni din cele două categorii : cei care ar dori să doneze din obiectele ce le prisosesc și cei care au mare nevoie de ele.

La nivel național, există extrem de multe cazuri de persoane dezavantajate social, cu o situație materială precară și cu șanse limitate de integrare într-o piață a muncii pentru a-și asigura o sursă de venit. În același timp, există și suficiente persoane care ar dori să ofere o mână de ajutor în acest sens, dar nu au mijloacele necesare de a accesa cazurile sociale.

Vrem ca această platformă să intermedieze donarea de bunuri, astfel încât să devină un instrument util pentru ambele categorii sociale, tocmai prin faptul că facilitează relația dintre donatori – fie ei persoane fizice sau juridice – și beneficiarii direcți.

Ce ne propunem?

Platforma Ajuta.eu va funcționa ca o interfață. Pe de o parte, aceasta este destinată să faciliteze accesul eventualilor beneficiari la zona de donații, specializată pe categorii de produse. Beneficiarii au posibilitatea de a-și deschide un cont gratuit urmând pașii prezentați la secțiunea Cum funcționează – Cum pot face cunoscut cazul meu, și să aleagă donația în funcție de nevoile reale, demonstrabile. În egală măsură, platforma se adresează potențialilor donatori, care vor avea, de asemenea, posibilitatea de a-și deschide un cont gratuit (consultând secțiunea Cum funcționează – Cum pot dona) și de a posta informații despre produsul oferit ca donație, la categoria destinată. În același timp, ei vor avea acces la portofoliul de cazuri sociale și vor putea, eventual, să adopte un caz (vezi opțiunea Adoptă un caz).

Ajuta.eu – o platformă socială

Lucrurile importante se realizează cu pași mărunți. Deși scopul inițial este acela de a crea un punct de întâlnire dintre donatori și beneficiari, ne place să credem că lucrurile vor lua amploare. În afară de oamenii simpli, de oamenii cu suflet care doresc să ajute cu ceea ce le este mai la îndemână, ne dorim să atragem și ONG-uri, alte instituții implicate în furnizarea de servicii sociale sau firme dispuse să sprijine această idee (vezi secțiunea Cum funcționează – Cum pot susține proiectul).

Lucrurile importante se realizează în echipă. În acest sens, dorim să atragem parteneri (vezi secțiunea Cum funcționează – Cum pot deveni partener) pentru a eficientiza activitatea platformei, prin păstrarea unor calități esențiale ca transparența, corectitudinea și promptitudinea.

Este nevoie de sensibilizarea comunității proximale, locale, regionale și chiar naționale, cu privire la fenomenul excluziunii sociale. Stă în puterea noastră, a fiecărui individ în parte, să schimbăm mentalități și, prin urmare, să schimbăm mediul în care trăim. Da, putem fi generoși, putem oferi sprijinul nostru, putem da o mână de ajutor. Alege și tu să ajuți!

Ne susțin din umbră

Platforma Ajuta.eu s-a născut din dragoste pentru oameni. Baza este una solidă, având în vedere că ideea este rezultatul unei colaborări între asociația Asociația Creștină de Caritate și Ajutor Ovidenia Bacău 2005 și firma EcoKit, ambele cu o experiență îndelungată în ceea ce privește preocuparea pentru cei de lângă noi, cu care soarta a fost mai puțin generoasă. De-a lungul timpului, firma EcoKit s-a implicat activ în ajutorarea beneficiarilor acestor proiecte inițiate de Asociația Creștină de Caritate și Ajutor Ovidenia Bacău 2005, înțelegând nevoia identificată de a găsi soluții viabile, eficiente, pe termen lung, pentru cazurile sociale.

Galerie foto

  • galerie foto
  • galerie foto
  • galerie foto
  • galerie foto