Blog

Ajută-l în lupta cu leucemia!

26 martie 2016 0 comentarii Ajută-l în lupta cu leucemia!

„Sunt un om care luptă cu LEUCEMIA de mai bine de 9 ani, iar de 8 luni caut un dram de umanitate pentru a aduna 280 euro cu care să plătesc testul de biologie moleculară a măduvei (nedecontat de CAS). Din păcate, nimeni nu s-a oferit să mă ajute”.

Un strigăt disperat al unui om a cărui voce nu se poate face auzită. Cancerul este din ce în ce mai prezent, din ce în ce mai agresiv și își lovește victimele în fiecare zi. Cancerul a devenit o realitate pe care nu o putem nega, oricât de mult am vrea să fugim de ea. Ajuta.eu devine acum vocea unui om care și-a pierdut speranța în ceilalți oameni și spune că doar la Dumnezeu îi mai este nădejdea.

Dănuț Adrian Zlate are 51 de ani. După ce și-a pierdut capacitatea de a mai munci și a rămas singur pe lume, și-a găsit adăpost din martie 2013 la Centrul de Incuziune socială C.A. Rosetti din Iași. Aici, a găsit oameni cu suflet care i-au găsit un loc unde să se poată întoarce seara „acasă”. De 9 ani duce o luptă dureroasă cu leucemia. Diagnosticul exact este Sindrom mieloproliferativ tip Policitemia Rubra Vera (o forma relativ rara de leucemie). I-a luat tot ce avea: sănătate, casă, familie, serviciu, liniște și orice speranță că va putea merge mai departe. Este nedrept de greu să duci o luptă singur, fără nicio speranță că la capătul acestei lupte vei ieși învingător.

Știm cu toții ce presupune leucemia. Tratementele sunt mai mult de costisitoare și nu îți ajunge o viață să aduni bani pentru ședințele de chiomioterapie. Dănuț Adrian Zlate are un venit de 522 de lei, pensia de invaliditatea. Insuficient pentru traiul zilnic – mâncare, medicamente, îmbrăcăminte – darămite de un aastfel de tratament costisitor. Urmează de 5 ani un tratament de chimioterapie cu Hydreea (citostatic oral). Este o modalitate de a „ține sub control” boala – dacă putem admite că acest lucru este posibil. Transplantul sau tratamentul cu celule stem ar costa mai mult decât își închipuie că ar putea aduna vreodată, mai ales că nu are pe nimeni care să-l ajute în acest sens.

„Nu mai am ce să vând, nu mai pot munci de 4 ani, iar pensia de 522 lei abia îmi ajunge pentru mâncare și pentru unele dintre medicamentele necesare. Vă rog, dacă vă stă în putință, să mă ajutați să adun cei 280 euro! Sănatate deplină tuturor, Doamne ajută!”

Adrian Zlate și-a pierdut orice speranță că va primi ajutor, după ce a apelat la findații și asociații. Iar suferința este tot mai greu de îndurat. Uneori îl apucă disperarea și crede că nu mai există nici compasiune, nici empatie din partea semenilor. Alteori ajunge să fie învidios pe cei care primesc ajutor. Atunci se refugiază în parc, unde se reculege printre frumusețile de acolo, într-o lume care i se pare din ce în ce mai urâtă:

De ce are nevoie Dănuț Adrian Zlate? 

  • Un transplant costă 120 – 150.000 euro!
  • Un tratament cu celule stem costă 25 – 45.000 euro.
  • Un  examen PET-CT dar costa in jur de 4800 – 5100 lei.
  • Un test foarte important de biologie moleculară a măduvei costă 280 de euro. E mai la îndemână, dar tot nu reușește să strângă banii aceștia, iar testul respectiv nu este decontat de CAS. 
Putem întinde o mână de ajutor! Putem alunga măcar senzația că Dănuț este singur pe lume și că nimănui nu-i pasă. Putem strânge 280 de euro pentru testul de care are nevoie pentru a-i oferi date importante în lupta cu leucemia.
Pentru a-l ajuta pe Dănuț Adrian Zlate, intrați AICI sau contactați echipa Ajuta.eu.

Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicata

Acest articol are 0 comentarii